pixel

Мариела Таскова

КВАЛИФИЦИРАНА ЗА:
Базови даоски практики
Желязна ризница 1
Healing Love
Tao Yin 1

Мариела Стоянова Таскова, е родена в София и работи като управител на пътно-строителна фирма в София. Изучавала е Международни Икономически Отношения в УНСС и Приложна лингвистика в НБУ, където специализира с теоретичен Йога курс при Анна Павлова. Успоредно с това посещава и нейните практически  йога занятия. 2000  година продължава с курсове по “Yogic Studies” за йога учители в Европейската школа на Сатянанда йога, Ашрам Пиания, Гърция. Известно време преподава йога в зала “Актив Спорт” на Стадион  „В. Левски“ в София, както и в холистичния център на Д-р Емилова във Варна, Пампорово и Боровец.

Интересът й към системата на Мастер Мантак Чиа започва в края на 90-те години, когато се запознава с книгите на Мантак Чиа. 2006 задълбочава интереса си към системата на Универсалното Лечебно Тао като участва в курсове и семинари на Мастър Мантак Чиа и негови старши-инструктори, като Jutta Kellenberger, Water Kellenberger, Harald Roeder, Rentao Ravasio, Saida Desilets, Carsten Dohnke, Masahiro Ouchi, Dennis Huntington, Dirk Gerd, Kris Deva North и др., където се обучава в техниките на Вътрешната усмивка, Шестте лечебни звука, Микрокосмическа орбита (МКО), Лечебна любов, Нефритеното яйце, Желязната ризница, Тай-чи, Тан-Тиен Чи Гун, Тао Ин,  (практики наподобяващи йога асани), Сливане на 5-те елемента, Кан & Ли и др.
От октомври 2010 става Асоцииран инструктор, юли 2011 – Сертифициран инструктор, а от 2012 е Координатор за България на Универсалното Лечебно Тао на Майстор Мантак Чиа.  2013 се  обучава в школата на Майкъл Уин в САЩ и  се квалифицира за Инструктор по Дао Ин.

По съвет на старtи инструктор, през 2011 основава Универсално Лечебно Дао България и започва масово да разпространява учението. Към момента, се е оттеглила от  инструкторска работа. Остава Координатор в системата и помага в административната дейност.