pixel

Мариела Таскова

КОНТАКТИ:
E-mail: universaltaobg@gmail.com
Тел: 0899877900

Мариела Стоянова Таскова, е родена в София, има 2 деца и работи като управител на пътно-строителна фирма в София. Изучавала е Международни Икономически Отношения в УНСС и Приложна лингвистика в НБУ, където специализира с теоретичен Йога курс при Анна Павлова. Успоредно с това посещава и нейните практически  йога занятия. 2000  година продължава с курсове по “Yogic Studies” за йога учители в Европейската школа на Сатянанда йога, Ашрам Пиания, Гърция. Известно време преподава йога в зала “Актив Спорт” на Стадион  В.Левски в София, както и в холистичния център на Д-р Емилова във Варна, Пампорово и Боровец.

От април 2011 провежда курс с Таоистки техники в София, ул. Триадица 5 б, ет.5, зала 515.

Интересът й към системата на Мастер Мантак Чиа започва в края на 90-те години, когато се запознава с книгите на Мантак Чиа. 2006 задълбочава интереса си към системата на Универсалното Лечебно Тао като участва в курсове и семинари на Мастър Мантак Чиа и негови старши-инструктори, като Jutta Kellenberger, Water Kellenberger, Harald Roeder, Rentao Ravasio, Saida Desilets, Carsten Dohnke, Masahiro Ouchi, Dennis Huntington, Dirk Gerd, Kris Deva North и др., където се обучава в техниките на Вътрешната усмивка, Шестте лечебни звука, Микрокосмическа орбита (МКО), Лечебна любов, Нефритеното яйце, Желязната ризница, Тай-чи, Тан-Тиен Чи Гун, Тао Ин,  (практики наподобяващи йога асани), Сливане на 5-те елемента, Кан & Ли и др.
От октомври 2010 става Асоцииран инструктор, юли 2011 – Сертифициран инструктор, а от 2012 е Координатор за България на Универсалното Лечебно Тао на Майстор Мантак Чиа.

2013 се  обучава в школата на Майкъл Уин в САЩ и  се квалифицира за Инструктор по Дао Ин.