pixel

Масахиро Оучи ТаоДзен

Масахиро е основател и директор на TaoZen ™, както и директор на Чи Ней  Тсанг института в Япония,  Центъра на Универсалното Лечебно Тао в Ню Йорк и Универсалното Лечебно Tao в Япония. Той преподава медитация, Tай Чи, и Чигун в продължение на повече от 35 години. Следствие на многогодишния му опит е развита Тао-Дзен практика, която интегрира тялото, ума и духа за да увеличи здравето, щастието и значението на живота. Той преподава и споделя тази TaoZen практика в целия свят: в Япония, САЩ, Централна Америка, Европа, Азия, Африка и Океания.

Духовното пътуване на Масахиро започва още като дете с негово преживяване в 600-годишен Зен храм в планините на Япония. Оттогава той практикува даоисткa Медитация, Дзен медитация, различни форми на Tайчи и Чигун, Шаолин Kемпо, японска стрелба с лък, езотеричен Шинтоизъм, Kундалини Йога, Прана йога и Tантра Йога. Той се среща с Тао майстор Мантак Чиа през 1980 г. в Ню Йорк и оттогава е еднин от няколкото оригинални негови ученици. Масахиро също е ученик на Li Jun Feng – учител по бойни изкуства на Холивудската Kунг Фу звезда –  Джет Ли. Масахиро е учил и при великия – д-р и свещенник Хироши Moтояма & Mичизо Ногучи.

Той е един от няколкото Старши Чи Ней Тсанг (Лечение на Вътрешните Органи) инструктори в света и основател на “Chi Core” терапията – методи за цялостно лечение на тялото, основани на Чигун, дихателни практики и медитация.

Масахиро също e и дългогодишен ученик в различни терапевтични модули като Gestalt, Транзакционни Анализи, Primal Scream терапия, НЛП, Feldenkrais, Noguchi Taiso и Tанц-терапия. Той също е сертифициран личен треньор на еволюционното ежедневно 10 минутно интензивно обучение, Naturally Intense.

Той отваря TaoZen Студио в модерния район Omotesando, в Токио, където се провежда едногодишно обучение в Chi Nei Цанг, три годишен курс по Медитация, както и обучение на помощник-инструктори.

Той е автор на книгите: “Медитативни Упражнения”, “Собственото Чи Ней Цанг Докосване”, a в момента пише следващата си книга”  Лечебната Любов – здраве, щастие и духовна практика”. Той преподава в Открития център – най-влиятелния холистичен център в Ню Йорк,  Университета в Ню Йорк, Кралския колеж, Тао Университетa,  Exhale Spa в Ню Йорк. Shu Uemura Studio, Tokyo Midtown Park, Храма Гококу в Киото и др.

Той е и един от най-популярните гост-консултанти в “Chiva Som” – Международен здравен курорт в Хуахин, Тайланд. Maсахиро също така обучава “Chiva Som” терапевтите в  Чи Ней Цанг, Tай Чи и Чигун.

Различни Интервюта с него са  публикувани в Elle, Vogue, Numero и други списания в Япония и САЩ. Той е писател-сътрудник по темите Благополучие, Здраве и Пътуване и за Elle, Япония и други списания.

Масахиро Оучи се фокусира да направи древната духовност и лечебни практики част от нашия модерен живот – да живеем изпълнени с радост и състрадание.