pixel

Курс по Чи Ней Дзанг I Детоксикация на органите

Дата: 4-7 октомври 2018г.

Преподавател: Юта Келенбергер – Браншов Лидер и Старши Чи Ней Дзанг (ЧНД) инструктор в школата Универсално Лечебно Дао на Майстор Мантак Чиа.

Място: София, Спортна зала “Триадица”, ул. „Метличина поляна“ 14, жк. Гоце Делчев

Време: 9:30 – 17:00 ч.

Регистрация за участие: тел: 0899 877 900, universaltaobg@gmail.com, Mариела Таскова

Срок за ранно записване: 30 септември 2018г.

Допълнителни изисквания: Всички, които ще участват в курса, нека си носят постелка или при възможност – мобилна масажна маса, възглавница и/или завивка, масажно олио и удобни дрехи и работни/спортни обувки.

Чи Ней Дзанг е китайски термин за енергиен масаж на вътрешните органи, който помага да се освободи стреса и провокира лечение чрез масажни техники, упражнявани директно върху пъпа и заобикалящата го коремна област, където се задържат и наслагват напрежение, негативни емоции и стрес в областа на тънките черва, дебелото черво, черният дроб, стомах, панкреас, бели дробове, сърце, бъбреци, пикочен мехур и яйчници, тръби и матка при жените. Ако коремната област е изпълнена с възли, се блокира цялата енергия на тялото. Когато това се случи, всички жизненоважни функции се възпрепятстват, което бавно отслабва вътрешните органи и намалява наличната ни енергия.

ЧНД масажът бързо освобождава негативните емоции, напрежението и болестите, като носи комфорт и облекчение в корема и жизнената енергия на вътрешните органи. също е ефективен за лечението на множество широко-разпространени неразположения, включително храносмилателни проблеми, синдром на раздразненото дебело черво, подуване и запек. Масажът елиминира токсините в стомашно-чревния тракт и съдейства за дренажа на лимфата.

Чи Ней Цанг (ЧНЦ) е съществена част от даоската система и съответно от Универсалното Лечебно Тао.  Масажът трансформира енергията (Чи) в органите и образува една цялостна система за дълбоко лечение която работи с потока на енергия в пет конкретни основни системи на тялото: съдовата система, лимфната система, нервната система, сухожилия, мускулна система и акупунктурно-меридианна система. Занятията се провеждат на два етапа.

В практическото прилагане на този метод може чрез масаж на определени точки, в областта на пъпа да се подобри енергийния поток   в отделните органи. Даоистите смятат, че цялата Чи енергия, всички органи и жлези, както и целия мозък и нервната система са свързани помежду си в областта на пъпа. Енергийните блокажи в пъпната област често се изразяват като симптоми в други части на тялото. В коремната кухина се намират тънките черва, дебелото черво,  черния дроб, жлъчния мехур, стомаха, далака, панкреаса, пикочния мехур и половите органи, както и множество лимфни възли. Аорта и вена кава разделят пъпа на два клона, които излизат от там към краката.

Чи Ней Цанг, се фокусира върху енергийните блокажи около пъпа, а след това следва енергията в други области на тялото. Това е задълбочена наука за лечение, която майстор Мантак Чиа разкрива за Запада.

Чи Ней Цанг (ЧНЦ) I е терапевтичен масаж, който произтича от Традиционната китайска медицина. Започва в областта на пъпа и се прилага директно върху основните органи, като черва, стомах, черен дроб, бял дроб, сърце, бъбреци и др. Той помага за освобождаване от стреса, за хармонизиране на храносмилането, за облекчаване на болки в долната част на гърба, главоболие или ПМС и симптоми при менопауза.

Как да се сертифицираме за Чи Ней Дзанг (CNT)?

Участниците в курса по CNT I получават сертификат за участие, който им дава право да практикуват CNT масаж с учебна цел. Целта е да се направят минимум 100 масажни часа – по 5 масажа на 20 човека. В случай, че курсистът не успее да направи по 5 CNT масажа на всеки човек, трябва да се съберат 120 часа масажни часа на не повече от 40 човека.

След като курсистите направят необходимия брой масажи, те трябва да посетят втори CNT I курс. След изпит и оценка, курсистът получава сертификат и може да практикува CNT I.

За повече информация, моля посетете следния линк: http://chi-nei-tsang-official-site.com/cert-requirement.html

Юта Келенбергер е родена в Германия. През 1987 тя за първи път участва в курс по CNT I, воден от даоистския Гранд Мастер Мантак Чиа, което слага край на нейните дългогодишни търсения на практически духовен курс, който едновременни да развива тялото, ума и духа. Всичко започнало в мечтите и сънищата й още когато била тийнейджър. По-късно  пътувала по целия свят, за да открие учител. Юта и съпругът й са се обучили и практикуват различните дисциплини от системата на Универсалното Лечебно Дао (UHT) и в последствие през 1997г. се установяват да живеят, работят и преподават в центъра на Гранд Мастер Чиа, Tao Garden Health Spa & Resort в северната част на Тайланд. Юта преподава практиките и медитациите на Универсалното Лечебно Дао всяка година в Европа и други континенти.

Етапи в живота на Юта: 1990: Инструкторски курс с Гранд Мастер Чиа в Ню Йорк; 1992: сертифицира се за CNT, 1995: инструктор по Tai Chi Chi Kung I; 1999: инструктор по Медицински Ци Гун I, Сливане I, II& III и Tai Chi Chi Kung II; 2000: Гранд Мастер Чиа обявява Юта за Старши UHT инструктор,  а през 2001 става Старши CNT инструктор, a от 2010 е глобален CNT Лидер.

Цена на курса:
320 Евро до 30 септември 2018г.;
400 Евро до 4 октомври 2018 г.

Таксата за участие преведете по следната сметка:
УниКредит Булбанк АД
“УНИВЕРСАЛНО ТАО – БГ” EООД
IBAN: BG78UNCR70001520235822
BIC: UNCRBGSF
Основание за плащане: Вашите имена и CNT I

За повече информация във връзка с CNT обучения, моля свържете се с:

Мариела Таскова – universaltaobg@gmail.com; 0899 877 900; www.taobg.eu;