pixel

Практики Дао Йога и Ци Гун: Дао Ин

Място: София, ул. Триадица 5б, ет.5, стая 515 (намира се зад ЦУМ).

Практиките се провеждат в целогодишно, ВСЯКА СРЯДА от 19:00 до 20:30 ч.

Такса участие – 15 лв.

Поемете контрол на здравето си с Дао Ин – древна ситема от упражнения за самостоятелно развитие и укрепване на тялото и духа. Дао Ин е китайският еквивалент на йога, предварително позната като Ци Гун. Практиката е част от даоската култивация, използва се също и в традиционната китайска медицина за лечение и като помощ при възстановяване от болести. Това е много ефективен начин човек да остане спокоен, годен и здрав.

Плавните движения на Дао Ин служат да се преодолее стреса и да се върне усещането за естествено движение и спокойствие на ума. Вярвам, че от тази система, биха могли да се възползват много хора в ежедневието ни на неактивност и стрес. Нашето тяло е проектирано да се движи, но много хора прекарват голяма част от времето зад бюро или седнали в автомобила да шофират. Заседналият начин на живот води до всички видове физически и психически заболявания.

Дао Ин се състои от серии от практики – в лег, седеж и изправени пози и разтягания. Тези упражнения стимулират потока на Чи, укрепват мускулите и сухожилията и увеличават гъвкавостта. Чрез комбинирани дихателни техники и медитация директно изживявате потока на жизнената сила в тялото си.

Практиката се характеризира с обмен между движение и покой. Периодът на почивка между всяко упражнение ви позволява време, за да почувствате eфекта върху вашата енергия или как Чи се насочва в областта на тялото или към енергийната ситема, върху която работите.

Дао Ин засилва гъвкавоста и здравината на гръбначния стълб, поясните мускули и сакроилиачните връзки и сухожилия и инициира движения от долната част на корема. Като се научите да дишате и се движите от долния Дaн Тиен (долната част на корема), тялото и ума да стават по-ефективни и откривате, че всеки ден разполагате с повече сили и енергия.
Практиките са леки и са подходящи за различни възрасти и телесна конструкция.

Предимства на практиката:

  • Повишена сила и координация на тялото;
  • Движения изпълнени с благодат и сила;
  • Научете се да инициирате движения и дишане от долната част на корема;
  • Един силен гръбнак и псоас мускули;
  • Отворете тялото си с дишането в цялото тяло;
  • Изчистете като енергийните, така и емоционалните блокажи от тялото.

За допълнителна информация:

0899 877 900; www.taobg.eu и universaltaobg@gmail.com.