Тао Йога и Чи Кунг практики

Вътрешна Усмивка

“Вътрешната усмивка” е била истинска Таоистка тайна. Таоистите  са весели хора. Често се изобразяват с усмихнати, неразгадаеми очи, като тайната за това е практиката на Вътрешната усмивка.

Шестте Лечебни Звука

Чрез Чи Гун на 6-те Лечебни Звука може да се приведат прегретите от от емоции органи в нормалното им състояние и да им се даде възможност да се възстановят.

Микрокосмическа Орбита (МКО)

Когато сме деца, нашата Чи тече безпрепятствено по МКО, но с времето се явяват прегради. Могат да са вследствие на емоционална травма, нараняване и куп други причини.

Желязната Ризница

Физическата цялост на тялото се поддържа и съхранява чрез натрупването и циркулирането на вътрешната сила (Чи) в жизнените органи.

Желязната Ризница III – Ней Гун На Костния Мозък

Практиките, които ще научите, ще внесат истинско здраве и реална сила в живота ви. Техниките са предназначени за подпомагане на естественото възобновяване.

Тао Ин

Дао Ин е техника, която се явява китайският еквивалент на Хата Йога. Дао Ин е на повече от 2500 години. То възниква за да подобри здравето и да лекува някои болести с помощта на съчетаване на регулираното, контролирано дишане и физическите упражнения. То е забавно и лесно за усвояване.

През 1973 г. в една владетелска гробница в провинция Хънан е открит копринен свитък, датиран от 168 г. пр. Хр. В свитъка са нарисувани 44 фигури на мъже и жени изпълняващи различни Дао Ин упражнения. Те се появяват в таоисткия канон, който съдържа хиляди страници събрани мисли, думи и практики на даоистите предавани от хиляди години.

Дао Ин е прекрасна система за долната част на гърба, краката, врата и раменете. Характерни са упражненията за поясните мускули и ползотворният ефект върху надбъбречните жлези и най-вече върху точката наречена “Минг-Менг”, или “Вратата на живота”, разположена на гръбначния стълб срещу пъпа, където се съхранява пренаталната енергия. За Таоистите от изключителна важност е и гъвкавостта на сухожилията.

С напредването на възрастта сухожилията, които свързват мускулите с костите започват да се стягат и свиват. Стягането и свиването на сухожилията е това, което обикновено се изживява като остаряване. Ако сухожилията се поддържат гъвкави и пълни с Чи, ще сме достатъчно гъвкави и на стари години.

Тай Чи

Тай-Чи формата на Осемте Посоки стартира винаги от Север, формата се завърта последователно наляво на Североизток, Изток, Югоизток, Юг, Югозопад, Запад, Северозапад, Север и обратно на дясно до изходната позиция. Целта е да завършим в мястото, от което сме започнали. По този начин се регулират и балансират двете половини на мозъка и вестибуларния апарат, все едно, че умеем да пишем еднакво добре с лявата и дясната ръка.

В Тай Чи Ци Гун 1 са интегрирани основни части от различни базови практики като Желязната Ризница, Дао Ин, Дан Тиен Ци Гун, Ней Гун на Сухожилията и др. Практиката е подходяща както за начинаещи, така и за напреднали.

Тази форма се усвоява лесно и много скоро се усещат многобройните й здравословни ефекти за укрепване на костите, ставите и сухожилията, както и за превенция на различни неврологични проблеми, поради което е безценна практика и за възрастни хора.

Практиките са много нежни и могат лесно да се изпълняват във всяка възраст при практически всякаква телесна конструкция.

Осемте Броката

Твърди се, че преди около 8 века в Китай, Маршал Ю Фей създал осем упражнения за да поддържа гъвкавостта и здравето на своите войници. Упражненията били сравнени с нежна коприна или брокат и станали известни като Бадуандзин.

Тан-Тиен Ци-Гун

Дан Тиен Ци-Гун ни учи как да увеличим потока на Чи в телата ни и как да засилим налягането на Чи в долния Дан Тиен, в органите и в съединителнните тъкани.

Лечебна Любов

Учението “ЛЕЧЕБНА ЛЮБОВ”, което е просъществувало близо 3000 години, днес е също толкова важно, колкото и в епохата на неговото възникване.

Нефритеното Яйце

Нефритеното яйце е действително едно от полезните открития, направено още по време на китайските императори. Като правило яйцата се изготвят от нефрит, който има мощен антибакериален ефект.

НЕЙ-ГУН на сухожилията

Здравите сухожилия са основата на истинската сила в тялото. Силните и гъвкави сухожилия заедно сотворените стави създават повече пространство за складиране на сурова енергия, която впоследствие може да бъде трансформирана в по-висша креативна и духовна енергия.

Чи Ней Тсанг – масаж на вътрешните органи

Даоистка лечебна техника, при която се работи директно върху органите, като се използват различни похвати с ръце, дишане, звуци, визуализация, проектиране на намерение и енергия.

Обединяване на 5-те елемента

Практиката е подходяща за всички, които са усвоили базовите практики – Вътрешна усмивка, 6-те лечебни звука и Микрокосмическа орбита;
Fusion I, II & III (Обединяване на 5-те елемента) е следващата стъпка във вътрешната алхимия и представлява удивителен набор от формули за обучение на съзнанието, които не се срещат никъде другаде. Обединяваме петте духа (Шън) на вътрешните органи, които започват да работят като екип и в хармония и се учим да разпознаваме мъдростта на нашата емоционална интелигентност.
Как да неутрализирате вашите собствени (или на други хора) отрицателна емоционална енергия (чи) и да слеете енергията на петте елемента в “перла”, която пречиства и активира oсемте чудесни канала. Започвате да отворяте дълбоки психически и лечебни способности. Създаването на личен център, спокойствие и тишина ще ви позволят с лекота вътрешно да изпитвате в рамките на основните канали есенция на радост, любов и истина. Този дълбок и древен даоски метод за енергийна работа
ни дава възможност бързо да се постигне вътрешно състояние на цялостност и хармония.

Дао-йога за очи

“Дао-йога за очи” е практика срещу зрителни проблеми от всякакъв вид, възрастови промени в зрението, главоболие, мигрена, симптоми на стрес и др.

Ци-Гун за горната и долната част на гърба

Милиони хора страдат от болки в гърба и едно от великите постижения на Ци Гун по отношение на болките в гърба е, че се концентрира върху специфични проблеми.