pixel

Дао-йога за очи

“Дао-йога за очи” е практика срещу зрителни проблеми от всякакъв вид, възрастови промени в зрението, главоболие, мигрена, симптоми на стрес и др.
Много често напрежението в областта на раменете и врата с напредване на възрастта са основни причини за развитието на на физически проблеми с очите, главоболие и чувство на скованост. Ежедневието и работата на повечето хора се характеризира с дълги периоди на обездвижване и скованост, работа с компютър и липса упражнения. Това създава постоянно напрежение в тялото, енергията не може да се движи свободно и резултатите са болки и заболявания.

Специалните упражнения от комплекса “Дао-йога за очи” решават по-специално напрежението в областта на главата, раменете и шията и имат балансиращ ефект върху физическото, емоционално, умствено и енергийно ниво.  Събужда се и се засилва нашата жизнена енергия.  Същата осигурява хармоничен поток от енергия през целия мозък и областта на очите, като пряко подобрява зрението.
В източната медицина, очите са тясно свързани с другите органи в тялото. Затова, проблеми със зрението и очните заболявания не са изолиран проблем, а са част от процесите протичащи в целия организъм.

Очите са пряко свързани с черния дроб и след това с бъбреците. Черният дроб контролира цялостната детоксикация на тялото ни (черния дроб детоксикира очите), a в бъбреците се съхранява нашата “жизнена сила” която подхранва цялото тяло и особено мозъка. Мозъка и очите също са взаимно свързани. Възрастовите изменения в мозъка оказват огромно влияние на очите и обратно. Те се появяват, когато енергията на бъбреците намалее и започне да се изчерпва.

Всички даоски упражнения, които засилват и умножават енергията в бъбреците имат силен хармонизиращ ефект върху черния дроб и укрепването на целия ни организъм, включително зрението. Благодарение на тези техники ние се чувстваме се по-жизнени, по-енергични и по-силни. Aктивно подпомагаме процесите за облекчаване на болките и неразположенията, подобряване на зрението и намаляване на стреса.

Адрес: ул. Триадица 5 Б, ет.5, зала 515,  СПЛЕНДИД ПАЛАС

За записване: 0899 877 900, universaltaobg@gmail.com – Мариела Таскова.