pixel

ЖЕЛЯЗНА РИЗНИЦА II  –  НЕЙ-ГУН НА СУХОЖИЛИЯТА

Здравите сухожилия са основата на истинската сила в тялото. Силните и гъвкави сухожилия заедно сотворените стави създават повече пространство за складиране на сурова енергия, която впоследствие може да бъде трансформирана в по-висша креативна и духовна енергия. Осемте позиции в практиката на ней-гун на сухожилията са специално създадени да отворят ставите, да помогнат за подсилването и растежа на сухожилията в тялото като целта е се култивира силна система от сухожилия. Подобно на практиката „Ци-гун на желязната рзиница“ Ней-гун на сухожилията култивира способността да се издига земната енергия нагоре по краката в тялото, но целта този път е да се подхранват сухожилията.

Това е дълбока, древна практика за подсилване и възстановяване на сухожилията, насочена към обръщане и забавяне на процеса на преждевременно стареене. Тя ни показва как заздравяването на сухожилията води до увеличаване на енергията в тялото, до по-здрави вътрешни органи и предпазва от артрит.

Ней-гун на сухожилията обяснява как да изпълняваме 8-те позиции от практиката както индивидуално така и с партньор. Доказано е, че редовното практикуване на ней-гун на сухожилията води до предпазване от или до намаляване на ефекта от съществуващ артрит , чрез изхвърляне навън от тялото на отровните киселини и освобождаване по този начин на място за лечебната Чи енергия. Към практиката се дават и допълнителни упражнения, които помагат за лекуването (възстановяването) на вече увредени сухожилия и стави, без изискващи усилия движения. Дава се и информация за древната, свързна с удряне по тялото, практика  МUNG BEANS, която помага освен за възстановяването на вече увредени сухожилия и стави, за детоксикацията на целия организъм  като облекчава проявите на констипация (запек), стомашни крампи и главоболие.