pixel

Тан-Тиен Ци-Гун

Дан Тиен Ци-Гун ни учи как да увеличим потока на Чи в телата ни и как да засилим налягането на Чи в долния Дан Тиен, в органите и в съединителнните тъкани. Това наподобява напомпването на гумата с въздух, докато тя стане достатъчно издръжлива, че да може да поеме върху себе си тежеста на превозното средство.

Като увеличим налягането на Чи в нашите органи и коремната кухина, ще можем да увеличим жизнената си енергия, да подсилим органите си и да лекуваме себе си. С увеличаване на налягането на Чи, системата на кръвообращението, лимфната система, нервната система и ендокринните жлези се активират и кръвта, гръбначно-мозъчната течност и хормоните могат по-лесно да се придвижват.

Като увеличаваме налягането на Чи вътре в органите, те на свой ред увеличават устойчивостта и способността си да съхраняват Чи енергия. С увеличаването на Чи налягането и приспособяването на органите към новото ни енергийно налягане, тялото ни става по-силно и може да освобождава по-силна Чи енергия.

Когато хората са болни налягането на Чи в техните тела отслабва и става по-малко от външното атмосферно налягане, което е 17,7 паунда на 1 квадратен инч или около 8 кг на 1 квадратен см. Болните хора не понасят твърде високо външно налягане; те лесно се изморяват и изнервят. Животът им се превръща в товар. Липсата на достатъчно Чи налягане забявя кръвообращението, движението на лимфната и гръбначно-мозъчната течност. Получава се спираловидно низходящо движение на цялата жизнена сила.

Развиването на Чи налягане чрез техниките на Дан Тиен Ци-Гун, представлява една от най-добрите практики, върху които можем да се опрем, за да превърнем низходящото движение на Чи във възходящо.

Техниките са лесни и са подходящи за всяка възраст и телесна конструкция.