Дата: 24 март 2018
Време: 13:00 – 17:00 ч.
Място: София
Водещ: Стоян Христов

Това е уникална, 800 годишна форма, предназначена за вътрешна трансформация и духовно просветление. Малко известен факт е, че тази форма е дело на самия Чанг Сан Фън, легендарният основател на Тай Чи от 13 век. Лесна за научаване, но уникално мощна, тази 15 минутна форма е напълно различна, както от Тай Чи, предназначено за бойни приложения, така и от „меките“ форми за здраве преподавани днес.

Древното й име е “У Дзи Гун”. Това буквално означава “развиване на умения за навлизане във Върховната Мистерия”. Често се превежда като “Изначален/Оригинален Чи Гун” или “Първично Тай Чи”. Разработена за здраве и духовно развитие, тя е била практикувана от поколения просветлени даоски майстори в продължение на последните 800 години и е най-добре пазената тайна в Китай и до днес.

Тази форма доскоро не е била преподавана на запад, а Майкъл Уин е един от първите сертифицирани преподаватели, който я прави достояние на практикуващите на запад. Негов учител е бил 81 годишният Жъ Хуей, който е разказвал как тази форма му е помогнала да се излекува от чернодробен рак, както и да преживее насилията и глада по време на Културната Революция в Китай. Като млад Жъ Хуей е бил национален Тай Чи шампион с меч и е бил избран от 106 годишният даоистки майстор Ли Тонг за приемник на тази форма.

Секретната форма съчетава в себе си Тай Чи, Фън Шуй, Чи Гун и вътрешна алхимия. Тя е създадена да улавя Чи потоците между Земята и Небето и да ги слива и обединява в човешкото тяло. За разлика от бойните Тай Чи форми, които най-вече са насочени към излъчването на енергия и манипулирането на тази на противника, Първичният Чи Гун без усилие събира Чи в самата сърцевина на човешкото същество чрез елегантни спираловидни движения.

Постепенно се разтварят всички кармични слоеве на напрежение, както във физическото, така и в енергийното тяло. Като резултат се отваря дълбокото вътрешно пространство в което Изначалният Дух, „лицето, което сме имали преди да се родим“, се разкрива.

КОЙ МОЖЕ ДА ПРАКТИКУВА

Първичен Чи Гун е толкова магическа форма, че почти всеки изпитва дълбокo чувствo на центрираност и усеща протичането на енергията много по-всеобхватно. Това може да бъде най-добре описано като изпитване на просветление. Нещо повече, това чувство не ни напуска, а се задълбочава все повече и повече с напредване на практиката. Практикувана с постоянство, формата задълбочава екстатичното чувство на дълбок покой и завръщане към своето истинско вътрешно същество.

Всеки може да практикува Първичен Чи Гун. Без ограничение на възраст, пол или религиозни вярвания. Не се изисква никакъв предварителен опит в Тай Чи, Чи Гун или медитация. Както здравите и силните, така и слабите и болните могат да извлекат значителна полза. Необходимото пространство е минимално – квадратна зона около 2 на 2 метра. Няма и изисквания за метеорологичните условия, за разлика от повечето Тай Чи и Чи Гун форми.

Въпреки, че формата е разработена за развитие на духа, тя притежава множество лечебни ефекти. Доктор Жъ Хуей е имал клиника в Китай и е използвал формата с успех при различни видове хронични болести, особено такива свързани със сърдечни проблеми и високо кръвно налягане, както и при хора със слаби бъбреци и дефицит на Чи. Формата също така се препоръчва на по-възрастните хора, които биха могли да наранят коленете си при форми с по-силово приложение. Физическото тяло не е подложено на стрес и лесното преместване на тежестта и балансираните движения активират енергийното тяло без никакво усилие.

Формата е толкова лесна за научаване, че буквално не е необходимо да се мисли при нейното изпълнение. Това състояние на „не мислене“ е също така предварително условие да позволим естественото разгръщане на процеса на просветление в самите нас.

Подарете на себе си един прекрасен подарък. Научавайки формата, бихте могли да я споделите със своите близки, за да могат и те да се възползват от нейните неоценими ползи.

Обучението ще се проведе в София, точният адрес ще бъде обявен по-късно.
Преподавателят Стоян Христов е Асоцииран инструктор, от Май, 2013 а от Ноември, 2016 – Сертифициран инструктор в системата на Универсалното Лечебно Дао. Оторизиран е от Майкъл Уин да преподава „У Джи Гун“, една 800 годишна Чи Гун форма предназначена за вътрешна трансформация и духовно просветление.
Главни приоритети в преподаването му са индивидуалният подход и стремежът към задълбочено вникване във всеки един детайл от изучаваните техники, с цел най-ефективното им предаване и лесно и гладко възприемане от обучаемите.
Интересува се от техники за себепознание и себеразвитие от много години. След дълго бродене из безбежното море от учители, системи и техники, в книгите на Мантак Чиа и разработеното от него Универсално Лечебно Дао, открива най-ясната, снабдена със задълбочена теоретична информация и точно дефинирани практически стъпки и етапи система, за постигане на всяка една цел, която един търсещ в областта на духовното би могъл да си постави – от подобряване на физическото и психическо здраве до духовно безсмъртие.
Такса участие:
* 40 лв за записване до 15 март
* 60 лв за записване до 24 март
* 10 лв отстъпка ползват всички притежатели на карти за редовните седмични занятия
 
Таксата за участие преведете по следната сметка:
УниКредит Булбанк АД
“УНИВЕРСАЛНО ТАО – БГ” EООД
IBAN: BG78UNCR70001520235822
BIC: UNCRBGSF
Основание за плащане: Вашите имена и името на семинара
За допълнителна информация: www.taobg.eu, universaltaobg@gmail.com, 0899877900; 0884297746.
Имате възможност и да заявите билет за участие в семинара на посочените по-горе телефони или е-мейл и да Ви го изпратим с круриер и наложен платеж на посочен от Вас адрес или офис на Еконт.