pixel

Вътрешна Усмивка

“Вътрешната усмивка” е била истинска Таоистка тайна. Таоистите  са весели хора. Често се изобразяват с усмихнати, неразгадаеми очи,  като тайната за това е практиката на Вътрешната усмивка. Най-напред се  учели да се усмихват в очите си, а след това да обръщат тази усмивка  навътре и да я насочват към органите, към храносмилателната система, към  мозъка и гръбначния стълб и накрая към цялото тяло. Ефектите от тази  практика са наистина много:

  • успокоява се и се концентрира ума;
  • заедно с 6-те звука, контролират стреса;
  • помага за освобождаването на уловената отрицателна енергия и замяната ѝ с положителна, щастлива енергия;

Таоисткият майстор е способен да почувства всяка клетка на своя организъм, а ние дори не знаем къде се намират  органите ни. Само след като  усетим болка, започваме да се чудим, какво е това там, което  ни боли.

Ежедневната практика на Вътрешна усмивка ни помага да усещаме нашите вътрешни органи, да забележим проблемите и да ги предотвратим още в зародиш.

Tова е мощен инструмент за дълбока релаксация, с която може да се елиминират физическия и психически стрес, който блокира движението на енергията в каналите водещи до вътрешните органи.

Тази практика може да се направи на всяко място, по всяко време: в кухнята, на работа, в обществения транспорт. Ако решите, че някъде в организма Ви има стрес и дискомфорт, насочете вниманието си там и искрено се усмиxнете  с любяща усмивка. Попълнете това място с много любов и светлина.