pixel

Нефритеното Яйце

Техниките с яйцето са съществена част от даоската Вътрешна Алхимия за жени.

Нефритеното яйце е действително едно от полезните открития, направено още по време на китайските императори. Като правило яйцата се изготвят от нефрит, който има мощен антибакериален ефект.

Практиките на “Нефритеното яйце” поддържат в отлично здраве жлезите и мускулите, отговорни за правилното функциониране на половата ни система, изграждайки превенция срещу образуване на различни туморни образувания и заболявания, които възникват, като следствие от застоя на кръвта в областа на малкия таз. Упражненията с яйцето, заедно с масажа на гърдите предпазват жените и от рак на гърдата, поради което практиката се препоръчва за жени от всяка възраст.

Практиката с нефритеното яйцe, не само повишава възприемчивостта на женския организъм и увеличава сексуалната привлекателност, но също така развивайки и огъвкавявайки мускулите в малкия таз, подпомага по-лесното и леко раждане и предотвратява смъкването на детеродните органи и изпускането на урина в по-зряла възраст.

Работата с даоските практики ни дава възможност да възстановим връзката между горната и долната част на тялото, да се центрираме и заземяваме и по този начин, по-лесно да сваляме напрежението от главата и сърцето надолу към Земята.