pixel

15 СЕДМИЧНА ДАО ПРОГРАМА 2022

15 СЕДМИЧНА ДАО ПРОГРАМА: 19 Март 2022

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПРОГРАМАТА?

Универсалната ценност, която стои в основата на целия ни живот безспорно е здравето. Пандемията от Covid – 19 категорично пренареди приоритетите ни в живота и показа с кристална яснота кое е най-важно за всички хора – животът и здравето ни, това на близките, както и на цялото общество.
Здравето не е просто липса на болести. То е предпоставка за осъществяване на всичко останало – всички планове, цели и мечти, които придават смисъл на живота ни. Здравето няма само физически измерения. Разбирането за хармонично и балансирано единство на цялото ни същество на всички нива– физическо, енергийно, емоционално и умствено стои в основата на даоисткото разбиране за добро здраве, качествен живот и дълголетие.
Даоските практики едновременно работят за нашите три съкровища – дзин, ци и шън, които притежава всеки човек.
Дзин или есенцията на нашия живот – свързваме го с кръвта, лимфната система и хормоните. Със съзряването основен източник на дзин са половите органи, затова едни от основните даоски практики са насочени към съхраняване на сексуалната енергия и на хормоналния баланс.
Чи е енергията на живота. Чи гун практиките са за възстановяване на свободния поток на енергията по енергийните канали на тялото.
Шън е човешкият дух. Отъждествяваме го и с нашите умствени, мисловни способности. Трите съкровища са нашия източник на здраве, подмладяване и дълголетие.
Хармонизирането и балансирането на тези три нива ни дава неизмеримо друго, по-високо качество на живот. Стабилна основа, върху която да градим мечтите си, да реализираме целите си и да се радваме на всеки ден от живота си. Тя се определя до голяма степен от адекватните грижи, които полагаме за себе си.
Предлагаме ви да практикувате с нас, инструкторите от школата Универсално лечебно Дао – България, която е част от системата на световноизвестния Гранд Мастер Мантак Чиа. Тази система събира в себе си есенцията на вътрешната алхимия и я предава на разбираем език, а самите практики работят и ни помагат да се чувстваме по-здрави и заредени още от първия ден на тяхното научаване.
Обучението има за цел да даде солидна основа – като теория и практика, за самостоятелно занимание с даоските техники. Също така, дава възможност за задълбочаване на съществуващите знания.
Курсът, който провеждаме за трета, поредна година, е част от официалната обучителна програма за инструктори. Не са необходими никакви предварителни знания или опит, като в същото време е прекрасна възможност и за вече практикуващи. Програмата е разработена както за хора, които искат да подобрят качеството си на живот, така и за тези, които решат да поемат по пътя на даоските лечители и сами да станат инструктори.

Полагането на основите на една систематична и сериозна практика отнема приблизително 14-15 седмици, като целта в този първи, встъпителен етап е практикуващият да провери дали Дао е за него и дали има желанието да продължава. Едва след тези първоначални 15 седмици започва истинското приключение по безкрайния път на Дао и на себеусъвършенстването. 

Знанието е живо и се развива, когато бива споделяно и практикувано – открито и добронамерено. Здравето, щастието и дълголетието са право на всеки човек. Възползвайте се от възможността да се докоснете до древното наследство на даосите и да и преживеете лично ефектите от практиките, като подборите всички аспекти на здравето си и повишите качеството на живота си! Бихме се радвали, все повече хора да поемат по прекрасния път на даосите, в хармония със себе си и природата. Станете и вие част от традицията на доброто здраве и дълголетието!

ПОЛЗИ ОТ ПРОГРАМАТА

Стабилно физическо и психическо здраве
Устойчивостта на стрес, болести и вируси ще се повиши значително
Ще усетите повишена жизненост и сила
Ще имате повече енергия и по-добро настроение
Ще станете по-гъвкави и подвижни
Ще се регулира и балансира действието на вътрешните органи и ендокринно-хормоналната система
Ще се подобри физическото равновесие и емоционалния ви баланс
Вътрешен мир и извисяване на духа
При редовна практика, постигнатите резултати остават за цял живот

КАКВО ЩЕ ПОЛУЧИТЕ?

Солидна основа от знания и практически умения за самостоятелни занимания с даоските практики
Значителен обем теоретична информация
Реално прилагане на знанията чрез практикуване с квалифицирани инструктори
Специално подготвени обучителни материали
Ще разполагате със запис на проведените уроци, за да усвоите правилно техниките
Достатъчно време за практикуване и затвърждаване на знанията, преди да се даде новият материал
Индивидуално проследяване на напредъка ви
Постоянна връзка с инструкторите за въпроси и подкрепа
Удобна форма на онлайн обучение, която дава свободата да учите и практикувате където и да се намирате
Сертификат за завършения курс (като часовете се признават и при желание на курсиста, може да продължи с цялостното обучение за инструктори)

ЗАПИШИ СЕ

НАЧИН НА ПРОВЕЖДАНЕ

Занятията се провеждат в zoom всяка събота

ЗА КОГО Е КУРСА

За всеки, който е готов да опознава и работи над себе си
За всеки, който иска да подобри качеството си на живот
За тези, които решат да поемат по пътя на даоските лечители и сами да станат инструктори
За работещи хора, както и за всеки, който не разполага с много свободно време
За хора, изложени на силен и продължителен стрес
Програмата е подходяща за напълно начинаещи
За по-опитните, имащи желание да допълнят и систематизират познанията си

Няма изисквания за физическа форма или предишен опит.
Програмата е достъпен начин за всеки човек да извърши позитивните промени в себе си и живота си.
Нека древните тайни на даоизма ви поведат по пътя към по-доброто здраве и дълголетието!

ОТЗИВИ ЗА ПРОГРАМАТА

Мария:
Много Ви благодаря за всички практики, до които ни давате възможност да се докоснем. От много дълго време имам желание да се занимавам с тези практики и опитвах да ги правя сама, по книги и материали от сайта ви, но разбира се не успях. Аз съм възхитена и от техниките и от преподавателите! Усещала съм, че биха ми харесали тези техники, но се оказа че е по-хубаво, отколкото съм си мислела. Може да се каже, че съм благодарна и на корона вируса, защото точно изолацията заради него ми позволи да се срещна с Вътрешната усмивка, 6-те лечебни звука и медитациите. Благодаря от сърце на целия екип!

Живко:
Приемете моите искрени благодарности за ценните препоръки и насоки по практиките. Искам да изразя моята благодарност и признателност на целия екип на Универсално Лечебно Дао за чудесния курс, в който имах честта и удоволствието да участвам. С много любов към всички вас!

Милена:
Изключително съм благодарна за практиките. Сбъднахте една моя мечта да започна да се занимавам с тай чи или ци гун, за което до този момент нямах пространство в „реалния живот“, както и не бях сигурна за школа/място/учители, които да опитам. Сега имам тази възможност, благодарение на вас! А по-нататък живот и здраве ще знам и къде реално да практикувам. Благодаря още веднъж! Чувствам, че светя!

Мария Ц.:
Привет на целия прекрасен екип! Огромна благодарност и признателност за това, което ни показахте, съответно за корекциите и за това, което предстои!  Практикуваме с лекота и интерес всеки ден.

РЕГИСТРАЦИЯ