pixel

Какво е здравето?

Свикнали сме да не се замисляме специално за здравето си. Приемаме го за даденост, както и фактът, че сме живи.

Докато всичко е наред, когато слънцето е високо и грее щедро, тогава сякаш здравето е нещо, разбиращо се от само себе си. Фон, на който можем да се смеем, да обичаме, да се радваме, да постигаме мечтите си, да творим…

… И се замисляме по-сериозно за него, едва когато нещо не ни е наред – боли ни тялото, а понякога и душата.

Когато се зададат буреносни облаци и настъпи рязка промяна в живота ни, или в живота на нашите близки – тогава здравето може да стане единственият и най-важният ни проблем и приоритет. Едва тогава се питаме бихме ли могли да направим нещо повече, за да го запазим?


Здравето не е просто липса на болести. То няма само физически измерения.
Разбирането за хармонично и балансирано единство на цялото ни същество на всички нива – физическо, енергийно, емоционално и умствено стои в основата на даоисткото разбиране за добро здраве, качествен живот и дълголетие.

Хармонизирането и балансирането на тези три нива ни дава неизмеримо друго, по-високо качество на живот. Стабилна основа, върху която вече можем да градим мечтите си, да реализираме целите си и да се радваме на всеки ден от своя живот. А тази основа се определя до голяма степен от адекватните грижи, които полагаме за себе си.

Предлагаме ти да практикуваш с нас, инструкторите от школата Универсално лечебно Дао – България, която е част от системата на световноизвестния Гранд Мастер Мантак Чиа. Тази система събира в себе си есенцията на вътрешната алхимия и я предава на разбираем език, а самите практики работят и ни помагат да се чувстваме по-здрави и заредени още от първия ден на тяхното научаване.
виж още

Какво представляват даоските практики?

Даоските практики развиват хармонично, балансирано и едновременно нашите три съкровища – дзин, чи и шън, които притежава всеки човек.

Дзин или есенцията на нашия живот – свързваме го с кръвта, лимфната система и хормоните, със съзряването. Основен източник на дзин са половите органи, затова едни от основните даоски практики са насочени към съхраняване на сексуалната енергия и на хормоналния баланс.

Чи е енергията на живота – Чигун практиките са за възстановяване на свободния поток на енергията по енергийните канали на тялото.

Шън е човешкият дух – Отъждествяваме го и с нашите умствени, мисловни способности.

Редовните занимания с даоски практики са източник на здраве, подмладяване и дълголетие.

 

ПОЛЗИ ОТ ПРОГРАМАТА

Стабилно физическо и психическо здраве
Повишена устойчивост на стрес, болести и вируси
Повишена жизненост и сила
Подобряване на самочувствието и настроението
Повишаване на гъвкавостта на сухожилията и подвижността на ставите
Ще започнеш да усещаш тялото, дишането и енергията си по изненадващо дълбок и вълнуващ начин
Ще се регулира и балансира действието на вътрешните органи и ендокринно-хормоналната система
При редовна практика, постигнатите резултати остават за цял живот

И много други….

 

Какво представлява програмата?

Настоящата 15 седмична Дао програма е балансиран и систематичен начин за навлизане в дълбините на даоските практики.

От съществено значение за добрите резултати от заниманията с даоските практики е умението човек да се „вслушва“ в собственото си тяло – по един нов и дълбок начин. Това умение се постига в течение на самата Програма, чрез практикуване на внимателно подбран набор от техники и практики, като Вътрешната усмивка, Шестте лечебни звука и даоиския самомасаж.

Умението да се запазва и използва правилно дзин (есенцията на живота) се развива чрез изучаване на първите стъпки в Сексуално кунг фу.
За усилване на чи (жизнената енергия) се практикуват различни дихателни техники и Чигун.Усъвършенстването на шън (умствената енергия) се извършва чрез редица дао-медитации. Всичко това дава една добра основа, за усъвършенстване на сетивността и усещането за енергия.

Практиките и придобитите знания в течение на Програмата дават на всеки, който я е завършил, ясно разбиране на това какво е да си здрав и да живееш в хармония. Помага да се надгради себепознанието до едно качествено ново, задълбочено ниво.


Благодарение на новите знания и техники, при редовна практика, всеки завършил обучението може да поддържа добро здраве, качествен живот и дълголетие.

Всичко, което постигнете в резултат на практиките остава за цял живот!
Даосите казват: “Не си отивайте с празни ръце от този свят”. Техните практики ни дават средството да изпълним със
смисъл и посока своя живот, за да се радваме на хубавите неща в него.
виж още

Каква е целта на обучението?

Обучението има за цел да даде солидна основа – като теория и практика, за самостоятелно занимание с даоските техники. Също така, дава възможност за задълбочаване на съществуващите знания.

Програмата е разработена както за хора, които искат да подобрят качеството си на живот, така и за тези, които решат да поемат по пътя на даоските лечители.

Полагането на основите на една систематична и сериозна практика отнема приблизително 14-15 седмици.
Целта в този първи, встъпителен етап е практикуващият да провери дали Дао е за него и дали има желанието да продължава. Едва след тези първоначални 15 седмици започва истинското приключение по безкрайния път на Дао и на себеусъвършенстването.

 

Какво ще получиш?

Солидна основа от знания и практически умения за самостоятелни занимания с даоските практики
Значителен обем теоретична информация
Реално прилагане на знанията чрез практикуване с квалифицирани инструктори
Специално подготвени обучителни материали
Запис на проведените уроци, за да усвоиш правилно техниките
Достатъчно време за практикуване и затвърждаване на знанията, преди да се даде новия материал
Индивидуално проследяване на напредъка ти
Постоянна връзка с инструкторите за въпроси и подкрепа
Удобна форма на онлайн обучение, която дава свободата да учиш и практикуваш където и да се намираш
Сертификат за завършения курс

За кого е курса?

За всеки, който е готов да опознава и работи над себе си
За всеки, който иска да подобри качеството си на живот
За тези, които решат да поемат по пътя на даоските лечители
За работещи хора, както и за всеки, който не разполага с много свободно време
За хора, изложени на силен и продължителен стрес
За хора, които търсят път към подобряване на здравето и качеството си на живот
За тези, които вече са тренирали подобни практики (напр. йога, тай чи, бойни изкуства) и имат желание да допълнят и систематизират познанията си и подобрят съществуващата си практика
Както и за напълно начинаещи, които тепърва стъпват на Пътя на себепознанието, здравето, хармонията и баланса в живота си

Няма специални изисквания за физическа форма или предишен опит.

Програмата е достъпен начин за всеки човек да извърши позитивните промени в себе си и живота си. Нека древните тайни на даоизма те поведат по пътя към по-доброто здраве и дълголетието!

НАЧИН НА ПРОВЕЖДАНЕ

Занятията се провеждат в zoom всяка събота от 10 до 11:30 ч

РЕГИСТРАЦИЯ

 

 

Преподаватели

Ани Никова

e Инструктор по оздравителен и лечебен Чигун, както и Инструктор към системата на Универсално Лечебно Дао (УЛД). Обучавала се е лично при Гранд Мастер Чиа в Тао Гардън Тайланд, където получава сертификата си. Учила е също така при старши инструкторите: Юта Келенберг, Уолтър Келенберг, Юлиус Масарович, Оливие Баре. Практикува Ба Гуа Джан и Тай Чи във Варна при Майстор Шън Фей. Определя себе си като даоист по мироглед и начин на живот.

Бих искала даоските практики да станат ежедневна част от живота на колкото се може повече хора, защото дават
истинско здраве, радост и усещането, че си свързан с цялата Вселена.

Руми Буджева

е Инструктор към системата на Универсално Лечебно Дао и Инструктор по оздравителен чигун. Още през 90те години се фокусира върху практикуването на различни системи за физическо, енергийно и духовно развитие: Чигун, Тансегрити, Йога. Над 15 години (и към момента) посещава школи за традиционни китайски бойни изкуства, където тренира приоритетно вътрешни стилове като: Си Ни Цюан, Ба Гуа Джан, Тай Чи. През 2015 г. започва редовни занимания в УЛД с техниките на Нефритеното яйце, като в последствие се обучава и в редица други Даоски практики и се сертифицира като инструктор.

Искам да споделя удоволствието, свободата и силата, която дават Даоските практики с всеки, тръгнал по Пътя на здравето, себепознанието и вътрешната хармония.

ОТЗИВИ ЗА ПРОГРАМАТА

Мария:
Много Ви благодаря за всички практики, до които ни давате възможност да се докоснем. От много дълго време имам желание да се занимавам с тези практики и опитвах да ги правя сама, по книги и материали от сайта ви, но разбира се не успях. Аз съм възхитена и от техниките и от преподавателите! Усещала съм, че биха ми харесали тези техники, но се оказа че е по-хубаво, отколкото съм си мислела. Може да се каже, че съм благодарна и на корона вируса, защото точно изолацията заради него ми позволи да се срещна с Вътрешната усмивка, 6-те лечебни звука и медитациите.
Благодаря от сърце на целия екип!

Живко:
Приемете моите искрени благодарности за ценните
препоръки и насоки по практиките. Искам да изразя моята благодарност и признателност на целия екип на Универсално Лечебно Дао за чудесния курс, в който имах честта и удоволствието да участвам.
С много любов към всички вас!

Милена:
Изключително съм благодарна за практиките.
Сбъднахте една моя мечта да започна да се занимавам с тай чи или чигун, за което до този момент нямах пространство в „реалния живот“, както и не бях сигурна за школа/място/учители, които да опитам. Сега имам тази възможност, благодарение на вас! А по-нататък живот и здраве ще знам и къде реално да практикувам. Благодаря още веднъж!
Чувствам, че светя!

Мария Ц.:
Привет на целия прекрасен екип! Огромна благодарност и признателност за това, което ни показахте, съответно за корекциите и за това, което предстои!
Практикуваме с лекота и интерес всеки ден.