pixel

Редовни даоски практики

Нефритеното яйце, Ву Джи Гонг, Тай Чи, Дао Ин Ци Гун, Емоционален детокс, Енергийна медитация и др – сутрещни, обедни и вечерни занятия

Обратно от стреса към виталноста – обратно към Вашата собствена жизненост!

Ще научите практики за релаксиране и хармонизиране на тялото, духа и душата. Целта е да активираме Вашите собствени сили за самолечение, както и да повишим Вашата жизненост и радост от живота.

Структурата в ДАО започва с практики като “Вътрешна усмивка”, “Шест лечителни звука” и “Микрокосмическа орбита”. Тези практики са прост и ефективен инструмент, с които се научавате да конвертирате натрупаните негативни емоции и стрес в нова позитивна енергия. Тези три практики формират основата на ДАО практиките. Както в самата природа, където всяко силно дърво се нуждае и от силни корени, ние също трябва да развием силна основа, ако искаме всички по-нататъшни практики на Дао да се развиват успешно и да процъфтяват.

При нас ще научите:

  • как да се свързваме с нашата жизнена сила чрез ВЪТРЕШНАТА УСМИВКА;
  • как да съживим себе си чрез ШЕСТТЕ ЛЕЧЕБНИ ЗВУКА;
  • как да увеличим и стабилизираме нашето лично ниво на жизненост чрез МИКРОКОСМИЧЕСКАТА ОРБИТА

С течение на времето тези основателни практики трябва да станат толкова силни и добре вкоренени, колкото и едно напълно развито дърво. В крайна сметка, тяхна е заслугата, че пътят към по-нататъшно развитие на нашия път на самоусъвършенстване естествено се отваря. С въвеждането на основите и ясни идеи за ежедневна употреба и по-нататъшно усъвършенстване.

У ДЖИ ГУНГ

Тази пазена дълго в секрет форма, съчетава в себе си Тай Чи, Фън Шуй, Чи Гун и вътрешна алхимия. Тя е създадена да улавя Чи потоците между Земята и Небето и да ги слива и обединява в човешкото тяло. Първичният Чи Гун без усилие събира Чи в самата сърцевина на човешкото същество чрез елегантни спираловидни движения.
Постепенно се разтварят всички кармични слоеве на напрежение, както във физическото, така и в енергийното тяло.

ТАЙ ЧИ  

Тази форма се усвоява лесно и много скоро се усещат многобройните й здравословни ефекти за укрепване на костите, ставите и сухожилията, както и за превенция на различни неврологични проблеми, поради което е безценна практика и за възрастни хора. По този начин се регулират и балансират двете половини на мозъка и вестибуларния апарат, все едно, че умеем да пишем еднакво добре с лявата и дясната ръка.

ДАО ИН

ДАО ИН е прекрасна система за долната част на гърба, краката, врата и раменете. Характерни са упражненията за поясните мускули и ползотворният ефект върху надбъбречните жлези и най-вече върху точката наречена “Минг-Менг”, или “Вратата на живота”, разположена на гръбначния стълб срещу пъпа, където се съхранява пренаталната енергия. За Таоистите от изключителна важност е и гъвкавостта на сухожилията.

С напредването на възрастта сухожилията, които свързват мускулите с костите започват да се стягат и свиват. Стягането и свиването на сухожилията е това, което обикновено се изживява като остаряване. Ако сухожилията се поддържат гъвкави и пълни с Чи, ще сме достатъчно гъвкави и на стари години.

 

ЖЕЛЯЗНАТА РИЗНИЦА:

Целта на складирането на Чи в органите и мускулите е създаването на защитен пласт от вътрешна сила, което дава възможност на тялото да се противопоставя на неочакваните наранявания. Тренировката на Желязната ризница вкоренява тялото в земята, укрепва жизнените  органи, променя сухожилията, изчиства костния мозък и създава резерв от  чиста енергия.

 

За кого са предназначени практиките:

  • хора, които искат да научат основите на Дао;
  • хората, които искат да си припомнят тези практики;
  • за тези, които искат да усъвършенстват практиката си;
  • а дори и тези, които вече преподават;

Практиките се допълват с лесни Ци гун упражнения, като се научавате как да използвате ефективно тези ценни ресурси в ежедневието си.

Подходящи за начинаещи и за всички опитвали други практики, но не са доволни от резултата.

За резервации и записване:

0899 877 900 – Мариела Таскова
0884 699 582 – Стоян Христов
0889 313 003 – Михаил Стоицев
0884 297 746 – Лусина Терзиян
0889 583 399 – Румяна Буджева

 

Цени: Всички практики са по 10 лв. за еднократно посещение и карти за 4 посещения от 30 лв.

Нефритеното яйце: Еднократно посещение – 15 лв.