pixel

Силата на 5 елемента – Тайните на Даоската Психология

Старши-инструктор Андрю Фретуел

Дата:
21-22 октомври 2017г
Време: 10:00 – 17:00 ч.
Място: гр.София, Парк-хотел Москва, ул. Незабравка №25, близо до Метростанция Жулио Кюри.
За записване: universaltaobg@gmail.com, тел:0899877900.

Такса участие: 290 лева

„Едно от най-големите предизвикателства пред търсещите в сферата на духовното, е объркването което се поражда от чувствата и емоциите. Откъде идват те? Защо са толкова неуловими? Какъв е произходът на негативните емоции? Как можем да използваме познанието за чувствата за да постигнем една по-дълбока душевна реализация? Силата на Петте Елемента или Емоционалната Алхимия е една удивителна духовна практика, която разбулва тайните на съзнанието и емоциите ни, които от своя страна са от първостеппенно значение за всеки търсещ в полето на духовността. Това е един истински дар идващ от Дао, чрез който човечеството може да възстанови изгубената хармония.“ Майкъл Уин

Емоционалната алхимия е науката за трансформирането на нашите емоции не чрез тяхото потискане или осъждане, а чрез прегръщането им и възстановяване на жизнената сила (Чи), която е техен източник.

Да се почувстваш чист и центриран дълбоко в своето тяло, е есенцията на това какво представлява Сливането на петте елемента. Дори когато целия свят около нас се срива в хаос, редовното практикуване на емоционалната алхимия ще ни поддържа центрирани и в състояние да откликваме на събитията по най-добрия начин вместо да реагираме първосигнално. Емоционалната алхимия се занимава с разбирането на разликата между тези два типа реагиране.

Даоската Психология свързва чувствата с усещанията на потока на Чи в тялото. Вместо да се опитваме да разберем своите чувства, за първи път просто ги усещаме без да правим каквито и да било преценки. Истинската тайна скрита в Емоционалната алхимия е дълбокото приемане на мъдростта на жизнената сила, проявяваща се в създаването на тези реактивни чувства с цел растеж и еволюция на нашите души.

Ако има само една тайна в разбирането на Емоционалната Алхимия, това е да ЗАБАВИМ НЕЩАТА. Нашето емоционално тяло се променя във всеки един момент с невероятна бързина и непостоянство, така че част от нашия курс ще бъде посветен на това да се почувстваме дълбоко заземени и центрирани в тялото си.

Какво ще научим?

  • Практически начин да останем емоционално неутрални като при това сме напълно центрирани в тялото и осъзнаваме и чувстваме какво наистина се случва във всяка една ситуация. „Неутрални“ е начин да се опише състоянието на „центрираност“, едно неутрално пространство от което можем да изразим истинските си чувства без да се поддаваме на илюзията, че временните и преходни чувства изразяват нашата личностна идентфикация.
  • Да отворим пътищата за комуникация между петте вътрешни „телесни богове“ създаващи нашата личност („xin“) и външните сензорни възприятия. Това са петте съзнания или интелигентностите обитаващи нашите плътни жизнени органи, а именно сърцето, далак-панкреас, белите дробове, бъбреците и черния дроб. Ще се научим да обръщаме посоката на Чи, която нормално изтича през нашите език, уста, нос, уши и очи, така че тя да се влива навътре и да подхранва вътрешните ни органи.
  • Тази проста техника може да излекува изтощението, което тормози толкова много хора! Вместо постоянно да изразходваме енергия чрез сетивата си, ние абсорбираме Чи в нашите сетивни и вътрешни органи от безкрайното Чи поле на заобикалящата ни среда. Това, което досега е било „стрес“, се превръща в „храна“, която ни презарежда.
  • Ще придвижим хармонизиращата сила на Вътрешната Усмивка до едно много по-дълбоко ниво. Ще се усмихнем на нашите телесни съзнания, подкрепяйки ги чрез „пораждащия“ (sheng) цикъл, моделът на подхранващ поток на Чи между „петте под-съзнания“ формиращи вътрешният колектив, който представлява нашата душа. Тази по-дълбока и по-колективно насочена Вътрешна Усмивка ни позволява да моделираме потока на архетипните сили скрити в свещенното пространство вътре в нашето тяло.
  • У-Джи Кунг като церемониална практика на сливането. Ще се научим да използваме петте могъщи земни дракони, които имат директна връзка с нашите пет вътрешни „телесни богове“. Използвайки тази церемония, с времето се научавам да разпознаваме кое от нашите пет под-съзнания най-много се нуждае от любовта и безусловното приемане на нашия изначален дух (Yuan Shen).
  • Ще изследваме как възникват чувствата, как ни контролират, защо едва ли не ги боготворим, дори в контекста на личностните взаимоотношения. Това определя разликата между даоската психология и популярните форми на западната психология. Западната психология се занимава най-вече с манипулиране на чувствата; „чувствата управляват душата“. Сливането на петте елемента се базира на контактуването с Чи, стояща в основата на т.нар. Изначално Чувство, отвъд повърхностните чувства на личността ни. Това ни позволява да оформяме по желание Изначалната Чи матрица, от която произлизат нашите чувства, мисли и сензорни възприятия.
  • Какъв е произхода на нашите “тъмни страни“? Курсът хвърля светлина върху пътищата по които се развиват петте телесни съзнания (“wu jingshen”) започвайки от самото царство на Изначалния Дух преди раждането, как се проявяват в момента на раждането и как се развиват в периода на детството. Истинско откровение е откритието, че собствените ни под-съзнания първоначално са наши пазители, които в последствие се превръщат в основни източници на „Съпротива“, създаваща постоянна вътрешна борба, болести и провали в живота ни като възрастни.
  • Ще научим тайната на това как да се „храним“ с енергията на негативните емоции. „Ин“ техниката на Сливането ни показва как нежно да прегърнем негативните емоции и постепенно да ги „разтворим“ обратно в нашия Дантиен.
  • Ще научим мощния метод за абсорбиране на скритите присъщи добродетели, които ни свързват с Изначалния Дух и Дао. Дори да не сме били много добри и любящи в живота си досега, тази техника ни позволява да се потопим в безкрайния океан на потенциална любов, доброта, мъдрост, сила и доверие и да акумулираме техните есенции в нашата личност. Това което приемем вътре в нас, по-късно ще се излъчва във всяка област от живота ни.
  • Ще се научим да сливаме душевните есенции контролиращи нашата съдба в една лъчиста златна “перла“ – първият етап от процеса на въплащаване на нашето истинско аз от пространството на Изначалното Чувство и неговото последващо проявление. Този процес предоствая основата за практикуването на по-висшите алхимични формули.

Предварителни условия: За да се възползвате най-пълно от съдържанието на този курс е задължително да познавате У-Джи формата, и още по-добре да сте се посветили на нейното ежедневно практикуване.
Допълнителни изисквания: Препоръчително, но не задължително е познаването на практиките на Вътрешната Усмивка, Шестте Лечебни Звука и Микрокосмическата Орбита или Орбитата на Въртящата се Перла на Червения Дракон.

Инструктор

Андрю Фретуел е роден в Обединеното Кралство и прекарва ранните си години като професионален музикант. На 21 години има мощно духовно преживяване, което радикално променя възприятието му за света около него. Пред него изниква предизвикателството да включи това преживяване в ежедневния живот по един балансиран и заземен начин, което от своя страна го води към различни учители и системи за себепознание и себеразвитие.

През 1985 г. той среща своя основен Дао учител Мантак Чиа и получава от него Седемте Алхимични Формули на Безсмъртието, които от своя страна са предадени на Мантак Чиа от неговия учител, даоски отшелник на име Един Облак. По време на обучението си с Мантак Чиа, Андрю осъзнава важността на факата, че физическите и емоционалните ни тела са рафинирани контейнери на нашия дух и започва да специализира в Чи Ней Дзан (CNT).

Чи Ней Дзан представлява един задълбочен подход, които се фокусира главно върху директно масажиране на областта на корема и осигуряване на подкрепа за нервната система. Това чудодейно докосване позволява на рецепиента да осъзнае скритите емоционални заряди, лежащи в основата на всички симптоми. В своята дългогодишна практика Андрю се среща с хиляди тела и обучава много професионалисти в техниките на Чи Ней Дзан. Да намери начин за обобщаване на дългогодишния си опит и свеждането му до опростена методология, така че всеки да може да се възползва от този животворен ефект, се превръща в главна страст и двигателна сила за Андрю. Докосването на Изначалното Чувство www.oft-touch.com е неговият опростен подход, извеждащ безусловното докосване на Чи Ней Дзан до много по-дълбоки нива на ефективност.

Андрю също така е основател на „У Джи Кунг – Световно Пробуждане“. www.wuji-gong.org е организация с идеална цел намерила разпространение в седемнадесет страни по света. У Джи Кунг е Чи Кунг форма, която може да се научи лесно, но представлява изключително мощно средство за отваряне на комуникационните канали между личността и душата ни, като крайната цел е обединяването на индивидуалната душа с У Джи (Върховната Мистерия).

За последните шест години Андрю участва активно в разпространението на учението за Ген Ключовете, като през 2014 година кани неговият основател Ричард Ръд в Румъния, където неговата книга е преведена на румънски език. Книгата вече е преведена и на български език. Понастоящем Андрю пребивава в Клуж-Напока, Румъния, където се занимава с обучение на желаещите да се потопят в областта науката за Вътрешната Алхимия.