pixel

Тай Чи за всеки

Дата: 15 юни 2019 г.
Време: 
от 10:00 до 14:00 ч.
Адрес: София, ул. Триадица 15б, ет. 5, ст.515
Цена: Участието в семинара е 25 лв., при предварителна регистрация.
При записване в деня на семинара: 35 лв.

Според китайците, съществува универсална енергия – Чи, която представлява жизнената енергия на Вселената. Тя е навсякъде около нас, както и вътре в нас и поддържа всичките ни жизнени функции. Това на което ни учи изкуството Тай Чи Чуан е как да открием своята енергия Чи, как да я развием и да я направим по-силна. Осъзнаването на собствената Чи събужда усещането, че сме част от природата и Вселената, а не сме отделени от нея. Китайците вярват, че ако Чи се движи безпрепятствено в тялото, това ще доведе до цялостно благополучие и ще ни дари със здраве и дълголетие. Блокирането на потока на Чи, от друга страна, предизвиква застой и болести.

Тай Чи Чуан често е наричан „медитация в движение“, тъй като освен натрупването на огромна сила, развива концентрация, яснота и острота на ума. В Тай Чи човек фокусира вниманието си върху позите, преливащи плавно една друга в хармонични и съвършени цялостни форми. Тази концентрация, заедно с насоките които получава, се превръщат в медитация, която именно успокоява ума и допринася до още по-големия благотворен ефект от практиката.
Конкретните ползи от Тай Чи Чуан за тялото и духа са многобройни. Благодарение на редовната практикуване се подобряват стойката и равновесието; кръвното налягане се нормализира; дишането става по-равномерно и дълбоко; умът се успокоява; повишава се устойчивостта на стрес и самоконтрола; повишава се цялостното самочувствие и усещане за благополучие и здраве.

Тай Чи Чуан е подходящ за всякакви хора. Упражненията в Тай Чи са изключително приятни за сетивата и тялото. В края на практиката ще сте по-бодри, заредени със сила и настроение, а не изморени както след тежка тренировка. Използват се лесни движения на цялото тяло, като дадена поза се трансформира в следващата в непрекъснат поток. Движенията са красиви и плавни, изпълняват се като в сън и приличат на изящен танц. Тежестта на тялото се пренася последователно от единия крак на другия, а центърът на равновесието е винаги в корема. Съчетаването от дълбоко диафрагмено дишане и бавни продължителни ритмични движения създава изключително мощно енергийно поле около тялото и силно концентриран поток от енергия вътре в него.

Формата, която ще практикуваме е кратка и лесна. Изпълнява се във всички посоки, надясно и огледално наляво, като завършва на същото място, където започва. Заедно с леката и приятна физическа дейност, се активират последователно лявата и дясната половина на мозъка и по този начин практиката действа и като превенция срещу възрастова деменция и др.подобни изменения в по-напреднала възраст. Може да я усвоите за сравнително кратко време и да я ползвате винаги и навсякъде. Няма ограничения за възраст или телесна конструкция.

Всички са добре дошли. Заповядайте, очакваме ви 🙂

Руми Буджева е ДАО инструктор на Мантак Чия по системата на Универсално Лечебно Тао. Повече за нея може да научите тук:
https://taobg.eu/румяна-буджева/
Семинарът ще се проведе в София, ул. Триадица 15б, ет. 5, ст.515 от 10:00 до 14:00 ч.

Taкса участие: Участието в семинара е 25 лв., при предварителна регистрация. При записване в деня на семинара: 35 лв. Записванията се извършват до 15 юни 2019 г. на е-мейл: universaltaobg@gmail.com

За допълнителна информация: www.taobg.eu
Тел.: 0889583399