pixel

Практически семинар по ТАО ИН – древната даоистка практика за здраве и баланс, предшественик на Чи Гун

Дата: 19 май 2018
Време: 14:30 – 18:30 ч.
Място: София, спортна зала Триадица, вх.2, от ул. Рикардо Вакарини
Водещ: Михаил Стоицев

Такса участие:
* 40 лв за записване до 10 май
* 60 лв за записване до 19 май
* 10 лв отстъпка ползват всички притежатели на карти за редовните седмични занятия към УЛТ – България

Представяме ви Тао Ин – древна китайска практика, предшествала обособяването на Чи Гун техниките и имаща следните ефекти върху човешкото тяло и психика:
Хармонизира жизнената енергия ЧИ, релаксира диафрагмата и коремните мускули, тренира и обучава ‘втория мозък’ в долната част на корема, подобрява здравето и цялостната структурата на тялото, успокоява ума и балансира емоциите, огъвкавява гръбнака и раздвижва кръста.
Тао Ин практиките са предшественик на Чи Гун и са били практикувани в Китайските Таоистки манастири за здраве и духовно развитие. Главната им цел е създаване на баланс между вътрешните и външните енергии, ревитализиране на тялото, ума и духа, развивайки сила и гъвкавост на мускулите и сухожилията, отпускайки онези от тях, които не използваме пълноценно и поради това те се сковават, задържайки стрес и негативни емоции в себе си.

Преводът на древните текстове показва, че Таосите са знаели за нуждата от превантивни и лечебни дихателни упражнения. Типичните Тао Ин упражнения включват движения на ръцете и тялото координирани и синхронизирани с вдишване и издишване. Всяко упражнение има определена цел, като например да донесе успокояващ и балансиращ ефект или увеличаване капацитета на белите дробове.
Някои от упражненията действат като успокоителни, други са стимулиращи и тонизиращи, а трети пък помагат за активирането, насочването и култивирането на
вътрешната Чи енергия и жизнена сила. Чрез отличното здраве, което се придобива, те всички подпомагат отварянето на цялото тяло и неговите енргийни центрове, подсилване функцията на автономната нервна система и увеличаване полезният капацитет на мозъка, придавайки по-голям контрол на мисълта, усилване на възприятията и интуицията,
повишаване на моралните стандарти и придобиване на спокоен ум, който от своя страна носи вътрешна хармония и щастие. С времето и редовната практика тези упражнения постепено отварят функционалния и управляващия главни меридиани, които подхранват и активират вътрешната енергия, нервните и психични центрове, даващи възможност на индивида да получи по-дълбоко разбиране, осъзнатост и взаимодействие с духовния свят.
Практиките са подходящи за начинаещи и могат да се изпълняват във всяка възраст и при всяка телесна конструкция.

Преподавателят Михаил Стоицев е роден в София 1977 г., висшист по образование той открива благотворния ефект на системата Универсално Лечебно Тао през 90-те години, чрез една от основните практики, с която постига учудващо добър ефект там, където традиционната медицина и фармецевтика няма варианти за въздействие.
Първоначално се обучава от книгите и литературата на Мантак Чиа и неговата школа, преведени на Български през 90-те години. По-късно през 2013 г. открива инструкторите на Универсално Лечебно Тао България и започва да посещава техни практически семинари и обучения, където усъвършенства техниките заучени до тогава в група и самостоятелно, чрез самоподготовка.
Когато Българската школа по Универсално Лечебно Тао (УЛТ) започва да кани старши инструктори и основоположници на учения на Световната асоциация по Универсално Лечебно Тао, като Рентао Ревазио и Майкъл Уин, Михаил се включва в семинарите с интерес и вдъхновение откривайки все по-дълбоките и детайлни познания, споделяни и предавани от тези учители по време на практиките и беседите.

Таксата за участие преведете по следната сметка:

УниКредит Булбанк АД
“УНИВЕРСАЛНО ТАО – БГ” EООД
IBAN: BG78UNCR70001520235822
BIC: UNCRBGSF

Основание за плащане: Вашите имена и името на семинара
За допълнителна информация: www.taobg.eu, universaltaobg@gmail.com, 0899877900; 0884297746.

Имате възможност и да заявите билет за участие в семинара на посочените по-горе телефони или е-мейл и да Ви го изпратим с куриер на посочен от Вас адрес или офис на Еконт.