pixel

OFT Ниво 4

Интегриране на практиката в тялото и разбиране на вътрешните процеси
с Андрю Фретуел

Дата: 20-21 април 2019 г.
Време:
Събота – от 9.30 до 18.30 ч.
Неделя – от 10.00 до 18.30 ч.
Място:
Център Мандала София, бул. Мария Луиза 58, ет. 5

За събитието е осигурен превод на български език.

Основният фокус на това дълбоко трансформиращо обучение с Андрю е развитието на вътрешни умения за долавянето на Петте фази на Чи. Ще се научим на метода на същностното докосване приложено към различните органи. През по-голямата част от курса ще се фокусираме върху практическите приложения, както и на теорията лежаща зад същностното докосване. Андрю ще сподели с нас своя вече тридесет годишен опит в работата с различните конституционални типове.

Това което преживяваме ежедневно засяга всеки един от нас, но как приемаме и интерпретираме тези опитности зависи от собственото ни виждане за живота.

Виждането ни за живота  се основава на много неща, включително нашето възпитание, връзката ни с нашите баща и майка, с нашите братя и/или сестри, влиянието на средата, дори нашите предшествениците, които ни оказват голямо влияние чрез нашата ДНК и генетичното ни наследство.

Ако трябваше да оценяваме и изследваме всички тези влияния, биха минали десетилетия преди да разберем нашето собствено вътрешно виждане за живота. За щастие съществува един много по-лесен начин – Петте фази на Чи: Вода, Дърво, Огън, Земя и Метал

Според Даоисткия модел на Петте Елемента/Фази, човешкото същество се ражда с или придобива през ранните периоди на живота си един основен дисбаланс в естественото функциониране на ЕДНА от тези Пет фази.

Този дисбаланс, които понякога наричаме Конституционален Тип става основната причина за симптомите, и което е по-важно, за нашето виждане за живота. Колкото и да е странно, този начин на виждане съдържа в себе си най-дълбокия потенциал на човека, а също така се превръща в пазител на неговия живот. По време на курса, Андрю ще обясни и ще даде примери за всеки такъв възглед и как той може да бъде трансформиран чрез осъзнаването му.

Когато бъде представен пред нас, този начин на интерпретиране на света ще ни бъде много близък и ще го почувстваме като част от това, което сме ние. Поглеждайки го обективно, той ще промени всичко и ще ни върне обратно към едно по-балансирано изразяване на този елемент и по този начин ще повлияе на останалите елементи и тяхното проявление.

Това задълбочено виждане на света всъщност винаги присъства в нас, но осъзнаването на неговото влияние отваря вътре в нас една по-голяма свобода.

На този семинар ще научим как да прилагаме практиките от Вътрешната алхимия преподавани в OFT 3 „Алхимия на Емоциите“, за да подсилим и заземим енергийното си тяло, бъдейки по този начин по-ефективни в OFT.

В този курс ще научим:

 • Състрадателното слушащо докосване, без ВРЕДА, без СРАМ, без ВИНА, без ОБВИНЕНИЯ
 • Дълбокото същностно докосване за работа върху корема
 • Как да развием чувствителност за това къде в корема жизнената сила е блокирана
 • Да чувстваме и интуитивно да разбираме петте фази и как те се проявяват във самите нас и другите
 • Петте системи и Петте Фази: кръвообръщение, имунна система, ендокринна система, храносмилателна система и респираторна система
 • Външните и вътрешните добродетели на петте фази – Вода, Дърво, Огън, Земя и Метал
 • Петте различни типа на състрадателно докосване за всяка фаза и асоциираните с нея органи
 • Развитие на умението за състрадателно слушане
 • Когнитивни карти: Ние създаваме собствената си реалност с една от петте фази на Чи. Истории/Вярвания, които постоянно утвърждаваме, и които са в сърцевината на нашето виждане за живота.
 • Да се научим как да идентифицираме дисбалансите на нашата водеща фаза и да дадем на себе си и на нашите клиенти утвърждения допринасящи за развитие на целостта. Примерна фраза за фазата ОГЪН: „Любовта е избор, който мога да проявявам във всеки един момент“

За кого е предназначен този курс?

Този семинар е предназначен за Студентите на OFT, които искат да се сертифицират като професионални OFT Водачи. Това е една задължителна стъпка в процеса на сертифициране.

На семинарът мога да присъстват само хора преминали семинарите:

 • OFT Ниво 1 и 2
 • OFT Ниво 3

Може да присъстват хора, които не са били на OFT Ниво 3, но трябва да са запознати с техниките преподавани по време на този курс, защото те ще бъдат активно използвани в семинара, но няма да има възможност да бъдат обяснявани. Практиките са – Въртящата се перла на Червения дракон и Сливането на 5-те елементи

ВАЖНО!

Препоръчваме ви да се облечете удобно с дрехи, позволяващи спокойно движение, комфорт при медитация и дихателни практики. Всичко нужно като постелки, одеяла и възглавнички ще са осигурени, но ако се чувствате по-удобно, можете да си донесете и свои.

Taкса участие: 85 лв.
За да запазите своето място на семинара, моля попълнете регистрационната форма в края на страницата.

За допълнителна информация: www.taobg.eu
За записване: universaltaobg@gmail.com, Мариела Таскова – 0899877900.