pixel

ДРЕВЕН (ОРИГИНАЛЕН/ИЗНАЧАЛЕН) ЦИ ГУН

 

ЗА ПРЪВ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ
Майкъл Уин – международно признат Чи Гун учител

Дата: 21 Май 2017
Време: 9:30-17:30 ч.

Място: гр.София, Парк-хотел Москва, ул. Незабравка №25, близо до Метростанция Жулио Кюри.

Такса участие 170 лв. (за 20 и 21 май 2017 – 290 лв.)

За записване: Капаро от 70 лв за всеки един от семинарните дни до 3о април 2017 и остатъкът от сумата до 10 май 20117. При записване след 01 май 2017 има 15 евро оскъпяване за всеки от семинарните дни.
Форма за регистрация и банковите данни ще намерите в бутон РЕГИСТРАЦИЯ на менюто на сайта.
За допълнителна информация: 0899877900, universaltaobg@gmail.com

Научете тази уникална, 800 годишна форма, предназначена за вътрешна трансформация и духовно просветление. Малко известен факт е, че тази форма е дело на самия Чанг Сан Фън, легендарният основател на Тай Чи от 13 век. Лесна за научаване, но уникално мощна, тази 15 минутна форма е напълно различна, както от Тай Чи, предназначено за бойни приложения, така и от „меките“ форми за здраве преподавани днес.

Древното й име е “У Дзи Гун”. Това буквално означава “развиване на умения за навлизане във Върховната Мистерия”. Често се превежда като “Изначален/Оригинален Чи Гун” или “Първично Тай Чи”. Разработена за здраве и духовно развитие, тя е била практикувана от поколения просветлени даоски майстори в продължение на последните 800 години и е най-добре пазената тайна в Китай и до днес.

Тази форма доскоро не е била преподавана на запад, а Майкъл Уин е един от първите сертифицирани преподаватели. Негов учител е бил 81 годишният Жъ Хуей, който е разказвал как тази форма му е помогнала да се излекува от чернодробен рак, както и да преживее насилията и глада по време на Културната Революция в Китай. Като млад Жъ Хуей е бил национален Тай Чи шампион с меч и е бил избран от 106 годишният даоистки майстор Ли Тонг за приемник на тази форма.

Секретната форма съчетава в себе си Тай Чи, Фън Шуй, Чи Гун и вътрешна алхимия. Тя е създадена да улавя Чи потоците между Земята и Небето и да ги слива и обединява в човешкото тяло. За разлика от бойните Тай Чи форми, които най-вече са насочени към излъчването на енергия и манипулирането на тази на противника, Първичният Чи Гун без усилие събира Чи в самата сърцевина на човешкото същество чрез елегантни спираловидни движения.

Постепенно се разтварят всички кармични слоеве на напрежение, както във физическото, така и в енергийното тяло. Като резултат се отваря дълбокото вътрешно пространство в което Изначалният Дух, „лицето, което сме имали преди да се родим“, се разкрива.

КОЙ МОЖЕ ДА ПРАКТИКУВА

Първичен Чи Гун е толкова магическа форма, че почти всеки изпитва дълбокo чувствo на центрираност и усеща протичането на енергията много по-всеобхватно. Това може да бъде най-добре описано като изпитване на просветление. Нещо повече, това чувство не ни напуска, а се задълбочава все повече и повече с напредване на практиката. Практикувана с постоянство, формата задълбочава екстатичното чувство на дълбок покой и завръщане към своето истинско вътрешно същество.

Всеки може да практикува Първичен Чи Гун. Без ограничение на възраст, пол или религиозни вярвания. Не се изисква никакъв предварителен опит в Тай Чи, Чи Гун или медитация. Както здравите и силните, така и слабите и болните могат да извлекат значителна полза. Необходимото пространство е минимално – квадратна зона около 2 на 2 метра. Няма и изисквания за метеорологичните условия, за разлика от повечето Тай Чи и Чи Гун форми.
Въпреки, че формата е разработена за развитие на духа, тя притежава множество лечебни ефекти. Доктор Жъ Хуей е имал клиника в Китай и е използвал формата с успех при различни видове хронични болести, особено такива свързани със сърдечни проблеми и високо кръвно налягане, както и при хора със слаби бъбреци и дефицит на Чи. Формата също така се препоръчва на по-възрастните хора, които биха могли да наранят коленете си при форми с по-силово приложение. Физическото тяло не е подложено на стрес и лесното преместване на тежестта и балансираните движения активират енергийното тяло без никакво усилие.

Формата е толкова лесна за научаване, че буквално не е необходимо да се мисли при нейното изпълнение. Това състояние на „не мислене“ е също така предварително условие да позволим естественото разгръщане на процеса на просветление в самите нас.

Подарете на себе си един прекрасен подарък. Научавайки формата, бихте могли да я споделите със своите близки, за да могат и те да се възползват от нейните неоценими ползи.

Майкъл Уин е един от най-значимите Чи Гун учител на Запад с вече 35 годишна изследователска и преподавателска практика. Един от основателите на Националната Чи Гун асоциация на САЩ и неин президент за два мандата, той също така е съавтор на първите седем книги на Мантак Чиа. Най-известната книга, в която има значително участие и която прави системата на Лечебно Дао толкова известна по целия свят е „Култивиране на мъжката сексуална енергия“ издадена и в България.

След като учи от десетки майстори, Уин разработва уникална система за личностно развитие, която обогатява и зарежда обикновения чигун със силата и енергията на медитациите на Даоската Вътрешна Алхимия.

Той основава организацията HealingTaoUSA.com, която спонсорира най-голямата програма за даоски изкуства на Запад – 20 летни лагера в Ашвил, Севрна Каролина, специализирана в сертифицирането на най-високо ниво Чи Гун преподаватели и лечители. Написал е главата за медицински Чи Гун в “A Physician’s Guide to Alternative Medicine”. Изнасял е доклади в множество международни конференции на даоските изледователи и е в редколегията на вестник “Журнал за Даоски Учения”.

Уин е автор на много добре приетият метод на „Вътрешната усмивка: Дaoският Път към Покой и Себеприемане“ (безплатна електронна книга от около 130 страници може да бъде свалена от неговия уебсайт), както и на книгата „Изначално Тай Чи: Път към просветение и любов към себе си“ (предстои да бъде публикувана през 2017 г.).

Всеки, който участва в този семинар на Майкъл Уин, ще получи безплатен достъп до 2 часово видео с формата на Primordial Tai Chi.

Уин е разработил десет домашни учебни курсове на основата на методите на Даоската Вътрешна Алхимия за всички тези, които имат желание да изследват дълбините на „Цялостното Просветление“, известно в Китай като безсмъртие. Досега е организирал почти ежегодно 18 екскурзии до свещените Даоски планини в Китай за хора, търсещи духовно приключение.
Уин живее със съпругата си Джем и три годишния им син Емералд в непретенциозна дървена къща близо до Ашвил, Северна Каролина, където планира да изгради храм, който да приюти един световен център за духовна наука.

В интрервю по повод формата на Изначалния/Оригинален Ци-Гун, Андрю Фретуел моли Майкъл Уин да обясни разликата между Просветлението в главата и Просветлението в цялото тяло.

В това интервю Майкъл Уин разказва как е открил, че Изначален/Оригинален Ци-Гун (Ву Чи Гонг) е нещо специално.

Заземяваща практика
Как Ву Чи Гонг има такова заземяващо, подкрепящо и вълнуващо проявление? Отговорът на Майкъл Уин чуйте във видеото.