pixel

Чигонг и Тай чи– практика за всеки ден

За нас, в Универсално Лечебно Дао на Майстор Мантак Чиа, животът в хармония с природата, практикуването на чигонг или тай чи е естествена част от всеки ден. От собствен опит разбираме колко полезни са тези знания и умения за всеки човек и с удоволствие ги споделяме.

Майстор Чиа и ние, инструкторите, се надяваме, че все повече и повече хора на Земята ще използват даоската мъдрост, за да подобрят здравето си и да разкрият своята жизненост. Ние сме убедени, че колкото повече хора се научат да практикуват чигонг или тай чи, които са живо наследство на велика хилядолетна традиция, толкова повече здрави и пълни със сили и увереност хора ще има в света. А това означава, че самият свят ще бъде едно по-добро място!

Не всичко, което блести, е злато….

Тези, които вече практикуват, с радост ще се съгласят, че именно тези занятия им помагат да живеят, използвайки силата си за съзидание и успех, а не просто за оцеляване, борба с болести и провали. Разбира се, трябва да се има предвид, че за предаване на знанията е необходим истински Учител. Само ентусиазмът, саморекламата или дългите обяснения сами по себе си, не могат да помогнат на хората. В най-добрия случай те ще бъдат разочаровани и ще кажат, че техниките не работят. Със съжаление забелязваме, че колкото повече нараства популярността на нашите практики, толкова повече се увеличават и хората, които са готови да се обявят за майстори. Ето защо трябва да се внимава и да се има предвид, че „не всичко, което блести е злато“; не всеки самообявил се за инструктор или учител по чигонг има реалните знания, опит и умения, на които желаещият да практикува може да се довери. Сигурни сме, че всеки начинаещ, който започне да учи с истински чигонг майстор, ще усети как неговото състояние и живот се променят осезаемо и категорично към по-добро.

Чигонг и Тай Чи – път към здравето

В наши дни сме свикнали да разчитаме предимно на външна помощ в борбата с болестите. Започнахме да разчитаме на помощта на лекарите и лекарствата толкова много, че напълно забравихме какво чудо е самият човек, как тялото може да се лекува, самовъзстановява и поддържа в отлично състояние до дълбока старост. И точно практиките на чигонг и тай чи помагат да приведем тялото, мозъка, мислите и емоциите си в здраве, в ред и баланс.

Нищо не може да се сравни с чигонг по пълнота и лекота на прилагане в ежедневието. Изпробвайте сами въздействието на тези практики! Личният опит и преживявания са най-убедителните аргументи, за да застанете още днес на Пътя на здравето, качествения живот и дълголетието!

Безплатни практики за всеки